Mythes over de uitbreiding van de EU: veelvoorkomende misvattingen ontkracht
Mythes over de uitbreiding Zoals het liedje zegt, van Parijs tot Berlijn, in elke disco waar we binnenkomen, bonkt ons hart voor uitbreiding van de EU. Oké, het is niet helemaal zo pakkend, maar je snapt het punt. Uitbreiden naar nieuwe markten is een aantrekkelijk vooruitzicht voor veel online bedrijven. Voor bedrijven gevestigd in het VK of andere delen van Europa, biedt de Europese Unie (EU) een bijzonder aantrekkelijke kans.
Met zijn enorme markt van meer dan 400 miljoen consumenten, gezamenlijke regelgeving en sterke infrastructuur lijkt de EU de perfecte plek om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ondanks het potentieel aarzelen velen echter om de sprong te wagen, vaak vanwege een groot aantal mythes en misvattingen over de uitbreiding van de EU. Laten we enkele van de meest voorkomende mythes over de uitbreiding van de EU ontkrachten en een duidelijker begrip bieden van wat het werkelijk inhoudt. Spoiler alert: het is meer fictie dan feit.
Mythe 1: Alleen grote vissen kunnen in de EU-vijver zwemmen
Tijd om te beginnen met een van de grootste onzin die er is: het idee dat de uitbreiding van de EU is voorbehouden aan de grote bedrijven, waardoor kleinere bedrijven moeten opdraaien voor de kruimels. Natuurlijk, het is niet goedkoop, maar het is ook niet zo exclusief. Zoals de Britten zouden zeggen, wat een onzin! Tijd om deze mythe eens en voor altijd te ontkrachten.
Dit is de deal: de interne markt van de EU is als een all-you-can-eat buffet waar iedereen voor is uitgenodigd, niet alleen de grote spelers. Of je nu een online winkel runt die ondergoed voor huisdieren verkoopt of een tech-startup met een eigenzinnige app, de EU heeft genoeg ruimte om je erin te verdiepen. Bovendien smeken talloze EU-programma’s je bijna om geld en middelen toe te werpen als je een kleine of middelgrote onderneming (MKB) bent. Ga je gang en pak een bord – je bent net zo welkom aan tafel als ieder ander.
Mythe 2: EU-regelgeving is een nachtmerrie – Welkom in de bureaucratische hel
Ah, EU-regelgeving. Ze worden afgeschilderd als de boeman van het bedrijfsleven, met bureaucratie die zo dik is dat je een kettingzaag nodig hebt om erdoorheen te snijden. Maar hier is een geheim: het is niet zo erg als je denkt. Zodra je de eerste schok van de zware juridische documenten te boven bent, zul je merken dat deze regels meer een handige gids zijn dan een doornenstruik waar je je een weg doorheen moet hakken.
De EU-regels zijn ontworpen om alles eerlijk te houden, wat betekent dat niemand kan valsspelen door hoeken af te snijden. Neem bijvoorbeeld de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het voelt misschien als een hoop bureaucratie om doorheen te komen, maar het is simpelweg geïmplementeerd om uw (en de) gegevens van uw klanten te beschermen. Klinkt ons vrij comfortabel in de oren. Volg de regels en u blijft niet alleen uit de problemen, maar bouwt ook vertrouwen op bij uw klanten. En vertrouw ons, klanten houden van vertrouwen. Vertrouwen.
En als u zich een beetje verloren voelt in de regelgeving, zijn er tal van nuttige gidsen (waaronder de onze over hoe u uw orderafhandeling in Europa kunt uitbesteden ), adviseurs en diensten die klaarstaan om u de weg terug naar veiligheid te wijzen (wij bijvoorbeeld).
Mythe 3: De EU-markt is overvol – geen plaats in de herberg
Sommige bedrijven vrezen dat de EU-markt al verzadigd is met concurrenten, waardoor er weinig ruimte overblijft voor anderen. Hoewel het waar is dat de EU de thuisbasis is van veel gevestigde merken, betekent dit niet dat er geen ruimte is voor nieuwe spelers. Sterker nog, de diversiteit en omvang van de EU-markt betekenen dat er altijd nichekansen en opkomende trends zijn waar nieuwe bedrijven op kunnen inspelen.
Neem bijvoorbeeld de groeiende vraag naar duurzame producten. Consumenten in de EU zijn steeds meer ecobewust en als je iets groens op tafel kunt leggen, zullen ze je met open armen (en portemonnee) verwelkomen. Hetzelfde geldt voor digitale diensten, unieke lokale producten of alles wat opvalt in de menigte.
Mythe 4: Taal- en culturele barrières maken uitbreiding van de EU te moeilijk
De EU is een beetje als een lappendeken van verschillende talen en culturen. Maar hoewel dat misschien intimiderend klinkt, is het meer een kans dan een obstakel. Zie het als een kans om je aanpassingsvermogen en creativiteit te laten zien.
Natuurlijk moet je je Frans misschien wat opfrissen of je Duitse efficiëntie verbeteren, maar Engels wordt veel gesproken in zakelijke contexten in de EU, dus je zult niet alleen maar zitten mimen tijdens vergaderingen. En als het gaat om marketing en klantenservice, zijn er genoeg diensten die je kunnen helpen je content te lokaliseren zodat het helemaal thuis voelt, waar je ook bent in Europa.
Bovendien gaat het bij het begrijpen van culturele nuances niet alleen om het vermijden van faux pas (hoewel dat ook belangrijk is). Het gaat om het verbinden met uw klanten op een manier die oprecht en doordacht aanvoelt. En laten we eerlijk zijn – wie waardeert er nu niet een bedrijf dat de tijd neemt om hun eigenaardigheden te B2B e-maillijst begrijpen? Deze kleine details kunnen een groot verschil maken. Personalisatie is de sleutel, mensen!
Mythe 5: Brexit heeft de uitbreiding van de EU te riskant gemaakt voor Britse bedrijven
Brexit. Het woord alleen al is genoeg om rillingen over de rug van elke Britse ondernemer te twitter, 8 recommendations you should follow bezorgen. Maar voordat je begint te zweten, laten we het over feiten hebben. Ja, Brexit heeft het landschap veranderd, maar het heeft uitbreiding van de EU niet onmogelijk gemaakt – het heeft het alleen een beetje meer een… uitdaging gemaakt .
Het VK en de EU hebben nieuwe deals gesloten, en hoewel ze wat meer papierwerk met zich meebrengen, hebben ze zeker niet de deur dichtgeslagen voor kansen. Sterker nog, met de juiste voorbereiding (en misschien een paar kopjes sterke thee om het papierwerk door te komen), kunt u uw bedrijf nog steeds succesvol uitbreiden naar de EU.
En vergeet niet dat er genoeg fulfilmentproviders zijn (fulfilmentcrowd bijvoorbeeld) die door dit Brexit-doolhof zijn gegaan en er met een behoorlijk goede kaart uit zijn gekomen. Ze kunnen u helpen navigeren door de nieuwe regels, douane regelen en ervoor zorgen dat uw producten veilig en wel op EU-grondgebied aankomen.
Mythe 6: Uitbreiden naar de EU is te duur
Kosten worden vaak genoemd als een belangrijke barrière voor EU-uitbreiding, met zorgen over hoge operationele kosten, belastingen en tarieven. Hoewel er asia phone number kosten zijn verbonden aan uitbreiding naar een nieuwe markt. Is het idee dat EU-uitbreiding onbetaalbaar duur is grotendeels. Een mythe en hoeft uitbreiding naar de EU geen budgetbrekende aangelegenheid te zijn.
Ten eerste elimineert de interne markt. Van de EU veel van de tarieven en handelsbarrières die anders. De kosten zouden verhogen. Wat betekent dat u niet voor onaangename verrassingen aan de grens komt te staan. Bovendien zijn er tal van belastingvoordelen en subsidies beschikbaar. Vooral als u iets innovatiefs. Duurzaams of hightech op de markt brengt. Het is alsof u een kortingscode vindt voor uw uitbreidingsplannen.
En hoewel het opzetten van een winkel in een nieuwe markt enige investering vergt. Kunnen de potentiële opbrengsten dat meer dan goedmaken. Stel je voor dat je voet tussen de deur krijgt van een van de grootste. Economieën ter wereld – dat is een salaris waar het de moeite waard is om naartoe te werken. Met wat slimme planning, zorgvuldig. Budgetteren en misschien een beetje hulp van een 3PL-provider die de kneepjes van het vak kent. Kun je je EU-uitbreidingsdroom werkelijkheid laten. Worden zonder je spaarpot leeg te maken.
Mythe 7: De logistieke uitdagingen zijn onoverkomelijk
Als je de gedachte aan grensoverschrijdende verzending. Douane en last-mile-levering erbij betrekt. Is het niet moeilijk te begrijpen waarom sommigen denken dat uitbreiden naar de EU een logistieke horrorshow is. Vooral voor bedrijven die nog nooit buiten hun thuisland hebben geopereerd.
Dankzij technologische vooruitgang en de opkomst. Van gespecialiseerde 3PL-providers is het beheren. Van de logistiek van EU-uitbreiding nog nooit zo eenvoudig geweest en zijn er nu talloze oplossingen beschikbaar. Om bedrijven te helpen de complexiteit van grensoverschrijdende handel te beheren. Bij fulfillmentcrowd kunnen. We bijvoorbeeld onze uitgebreide netwerken en technologieplatforms inzetten om ervoor te zorgen dat uw producten. Efficiënt en kosteneffectief in de hele EU worden geleverd.
Met realtime tracking. Geautomatiseerde douaneverwerking en datagestuurd voorraadbeheer kunt u alles. Soepel laten verlopen zonder dat u zich in het zweet hoeft te werken. En als u een logistieke partner hebt die de EU door en door kent. Kunt u gerust slapen, wetende dat uw producten uw klanten op tijd bereiken. Elke keer weer.
Hoe fulfillmentcrowd u kan helpen deze mythes te doorbreken en uit te breiden naar de EU
Bij fulfillmentcrowd hebben we het allemaal gezien – de mythes, de angsten en de realiteit van uitbreiding naar de EU . En we zijn hier om u te vertellen dat het niet alleen mogelijk is. Maar ook potentieel een van de beste stappen die uw online bedrijf kan zetten. Dit is hoe we u kunnen helpen.